Съвети

Защита Срещу пожари на литиево-йонни батерии от Дени Файер

Дени Файер предлага комплексна серия от продукти за защита срещу пожари, свързани с литиево-йонни батерии. Въпреки, че тези батерии предоставят ефективни решения за съхранение на енергия, съществува растяща загриженост относно високия риск от възникване на пожар, поради уникалния им химичен състав, предизвикващ термично бягство.

burningelectrivehicle

Термичното бягство е явление, при което вътрешната температура на батерийните клетки се повишава неконтролируемо, като това може да се получи вследствие на различни фактори като презареждане, физическа повреда, производствени дефекти или високи температури. Това може да доведе до пожари или експлозии с изключително токсични изпарения и силна топлина, които представляват сериозен риск за здравето и са трудни за контролиране с конвенкционалната пожарна техника.

Серията на Дени Файер включва пожарогасители, използващи химикал на водна основа и иновативен гасителен агент – хидрогел. Хидрогелът е способен да залепва върху горещи повърхности и ефективно охлажда избухнали батерийни клетки. Този процес води до бърз спад в температурата, което предотвратява разпространението на термичното бягство и елиминира допълнителния риск от пожар и повторно възпламеняване.

Освен пожарогасители, гамата включва и противопожарни покривала за литиево-йонни батерии, лични предпазни средства и чанти, предназначени за безопасно съхранение на батерии след инцидент.

Тези продукти представляват комплексно решение за намаляване на риска и гарантиране на безопасността при работа с литиево-йонни батерии.

Може да разгледате пълната гама продукти за гасене на пожари на литиево-йонни батерии тук.

IMG 6046

Пълна гама Пожарогасители и Пожарогасителни Системи от Deni Fire

Защитете своя дом или бизнес с висококачествените и иновативни продукти и решения за пасивна и активна пожарна защита на Deni Fire. Предлагаме всички видове пожарна техника, пълна гама пожарогасители, пожарогасителни системи, пожароизвестяване и аварийно оборудване.

Ценим сигурността, затова инвестираме в качество!